Dopis mému příteli – vánoční zamyšlení!

Pochybuji, že politika u nás může být úspěšná. Analyzujme si vztahy mezi nejvyššími činiteli a dozvíme se, že pracují především pro své zviditelnění, poklonkují jisté západní velmoci. Samostatnost naší vlasti jim uniká. Díky jisté západní velmoci a našim domácím sluhům, došlo po roce 89 k likvidaci závěrů Versailské smlouvy z roku 1919, Jaltské smlouvy z roku 1945, Helsinského ujednání ze sedmdesátých let. Právní jistoty naší existence a orientace jsou ty tam. Republiku vrátili do obdobných podmínek jako před rokem 1918 a do podmínek po roce 1939! V roce 1939 vyšlápl Hitler okupovat Evropu, naši vlast, Sovětský svaz. Nyní, dle mého názoru, jsme svědky obdobných tendencí jako po roce 1939. Těmto zájmům sloužil i 17. listopad 1989!

Bohatství Ruska nedá západním zemím, v čele s USA, spát, touží ho okupovat, získat nad ním nadvládu. A to vše pod rouškou lidských práv!! Míní oslabit naši zemi, zlikvidovat naše vztahy s Ruskou federací, což vědomě činili a činí od roku 1990! Těmto tendencím mnozí naši činitelé vědomě přihrávají.

Názory a postoje presidenta M. Zemana se jim nelíbí, míní ho, stůj co stůj, odvolat, zlikvidovat. Zdá se mně, že presidenta se zatím nikdo veřejně z nejvyšších činitelů otevřeně nezastal, nepodpořil ho, bojí se. Sdělovací prostředky brojí proti němu. Nejvýrazněji za něj bojuje senátor Veleba a spisovatelka Procházková. Nevýrazná je podpora presidentovi Zemanovi i z levicových politických stran. Naše politika není dobrá, je plná rozporů, nejasností.

Vystřihl jsem 2 citáty z Národního osvobození, z článku dr. Vrzalové a dávám vám k úvaze. Vánoční čas nás může vést k zamyšlení a k novým krokům v roce 2015!!

Prosinec 2014

dr. Rudolf Hegenbart

citaty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*