Analýza pana Dolejšího – bomba!

V analýze jsem z ničeho nic už nebyl obhájcem stalinismu (ač jsem nikdy nebyl a nemohl být), ani člověkem, který hnal davy ke světlým zítřkům, ale mužem, který dlouhodobě připravoval převrat, byl ve spojení s opozičními silami, byl koordinátorem akcí mezi ÚV KSČ a disidentským hnutím, spolupracoval s mnoha osobnostmi, měl dlouhodobé vztahy na poradce presidenta V. Havla apod Všechna tak zvaná fakta pana Dolejšího jsem musel odmítnout. Navíc jsem byl přesvědčen, že to nemůže být jeho osobní analýza, ale kolektivní dílo příslušníků Stb. Další kompromitace! Napsal jsem mu přiložený dopis.

Dopis M. Dolejšímu [PDF 491 kB]

Zanedlouho pan Dolejší odepsal. Jeho odpověď následuje. Moje mínění se částečně potvrdilo. Věřím, že si čtenář odpověď pana Dolejšího dobře pročte u udělá závěr.

Odpověď M. Dolejšího [PDF 618 kB]

NÁSLEDOVALA MOJE ŽALOBA PANA DOLEJŠÍHO

Prostřednictvím právního zástupce jsem na pisatele podal žalobu. U soudu pro Prahu 9 proběhl nejprve pohovor se snahou smířit obě strany. K soudnímu pohovoru přišel pan Dolejší se svým „důvěrníkem“. Nemínil nic odvolat naopak své tvrzení chtěl doložit magnetofonovými záznamy, odposlechy zpravodajských služeb. Usmál jsem se. Jak mohl politický vězeň komunistického režimu, důchodce, mít záznamy zpravodajských služeb? To mně nebylo jasné. I soudkyně odmítla záznamy využít. Neshodli jsme se.

Moje žaloba byla podána. O svědectví jsem požádal všechny, kteří byli uvedeni v Analýze, a s kterými jsem měl spolupracovat. Nikoho z nich jsem neznal, nikdy s nimi nehovořil. Těsně před soudem vyšel dne 28. března 1991 v nezávislém deníku Špígl článek Zdeňky Lehké „Učme se morálce“. Nabádala předpokládané svědky, aby nešli svědčit. „Já osobně“, psala paní Lehká, „bych například v roli člena bezpečnostně branného výboru FS a poslance nikdy nešla svědčit u soudu vlastně ve prospěch pana Hegenbarta, bývalého vedoucího 13. oddělení ÚV KSČ, jehož roli připouští nejen Charta 77, ale byla uvedena i v dokumentu BBC…“ Nemám co dodávat. Nechť si každý pročte přiložený článek.

NEUVĚŘITELNÝ ZÁŽITEK PŘED SOUDNÍM JEDNÁNÍM

V chodbě před soudní síní plno lidí, komunisté, republikáni a také prý političtí vězňové. Spolu s právním zástupcem jsme se těžce dostávali do soudní síně. Účastníci volali, že půjdu do plynu, musím být oběšen. Ve velké tlačenici byl napaden můj právní zástupce. Obdržel několik políčků. Protože mě vůbec neznali, a byli vědomě naorganizovaní, spletli si mě s právním zástupcem.

Soudkyně s velkým úsilím zahájila soud. Po základních formalitách položila oběma stranám dotaz zda jsme vypovídali před vyšetřovací komisí FS. Oba jsme potvrdil, že ano, načež přelíčení ukončila až do doby skončení práce komise. Ani jeden svědek se nedostavil. Pochopil jsem, že hledání pravdy je zbytečné. Žalobu jsem stáhl a musel zaplatit výlohy. Manželka vše oplakala a přála si, abych si nikoho nevšímal.

Žaloba na M. Dolejšího – strana 1 [PDF 945 kB]
Žaloba na M. Dolejšího – strana 2 [PDF 1,54 MB]
Žaloba na M. Dolejšího – strana 3 [PDF 1,34 MB]
Žaloba na M. Dolejšího – strana 4 [PDF 337 kB]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*